ΩΡΑ...

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο οδηγός του λεωφορείου




Η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει φτάσει σε επίπεδα Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να βγει ανακοίνωση ότι όποιοι κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ, το κάνουν πλέον υπ’ ευθύνη τους.
Μία νεαρή καθηγήτρια, διορθώνοντας τα γραπτά στο φροντιστήριο, ξεχάστηκε και με τρόμο διαπίστωσε ότι η ώρα πήγε έντεκα το βράδυ. Μπαίνει σε ένα λεωφορείο, όπου μέσα ήταν μόνο ο οδηγός του και πάει και κάθεται ακριβώς στο κάθισμα από πίσω του, για να νιώθει περισσότερη ασφάλεια.
Όμως, στην πρώτη στάση, ο οδηγός γυρνά και την κοιτά και της λέει με ψυχρή φωνή:
«Ηλίθθθθια!»
Η γυναίκα μένει αποσβολωμένη! Ο τρόμος την κυριεύει και πλέον δεν σκέφτεται να φτάσει στο σπίτι της, αλλά να ξεφύγει απ’ τον μανιακό οδηγό. Έντρομη, ρίχνοντας λοξές ματιές στον οδηγό, σφίγγει την τσάντα της, σηκώνεται και πατάει το κουμπί για την επόμενη στάση, προκειμένου να γλιτώσει απ’ αυτόν. Αυτός συνεχίζει την πορεία του ατάραχος, κοιτάζοντάς την ταυτόχρονα από τον καθρέφτη με άγριο βλέμμα. Η γυναίκα νιώθει τον τρόμο να την πλημμυρίζει. Πιστεύει πως όπου να ‘ναι θα της επιτεθεί.
Κάποτε φτάνουν στην επόμενη στάση, ο οδηγός ακινητοποιεί το όχημα, γυρνά, της ρίχνει ακόμη ένα εγκληματικό βλέμμα και αναφωνεί:
«Πατήθθθθια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου