ΩΡΑ...

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ian Hibbell (06.01.1934 – 23.08.2008)



Ο Ian Hibbell (06.01.1934 – 23.08.2008), από τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο της ποδηλασίας, είχε γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του. Από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα μέχρι την Ινδονησία. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o βρετανός ποδηλάτης σε αυτό του το μακρινό ταξίδι από την μια άκρη της γης στην άλλη βρέθηκε σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα και πιο δύσβατα μέρη αυτού του πλανήτη και αντιμετώπισε ακραίες καταστάσεις στις οποίες πολλές φορές απειλήθηκε η ζωή του. Τον πυροβόλησαν ληστές στην έρημο, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους και παρά λίγο να σκοτωθεί, κυνηγήθηκε από ελέφαντες, και μια φορά του επιτέθηκε κι ένα πεινασμένο λιοντάρι.

Από όλα αυτά βγήκε ζωντανός αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είχε ακόμα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη απ’ τις ζούγκλες: αυτή των ελληνικών δρόμων. Μια ζούγκλα γεμάτη με ένα σπάνιο είδος άγριων θηρίων άκρως επικίνδυνων: τους Έλληνες οδηγούς.

Στις 23 Αυγούστου 2008 ο Hibell ποδηλατούσε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, όταν έπεσε πάνω του διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο έκανε κόντρες ταχύτητας με κάποιο άλλο. Σαν να μην έφτανε αυτό ο οδηγός του αυτοκινήτου τον παράτησε αιμόφυρτο στην άσφαλτο και έφυγε. Τελικά ο «Ian Hibell» μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ. Κηφισιάς όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ευτυχώς ο ασυνείδητος οδηγός συνελήφθη μιας και αυτόπτης μάρτυρας είδε την πινακίδα του και το ανέφερε στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου