ΩΡΑ...

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Anjana, ο χιμπατζής





Η Anjana είναι ένας χιμπατζής που ζει στο TIGERS (The Institute of Greatly Endangered and Rare Species) το Ινστιτούτο σπάνιων και απειλούμενων ειδών στην Πολιτεία South Carolina, των Η.Π.Α. Από τότε που ήταν νεαρή έτυχε της φροντίδας και περιποίησης της υπαλλήλου του Ινστιτούτου China York, τη συμπεριφορά της οποίας η Anjana μεγαλώνοντας υιοθέτησε βοηθώντας τη York στο μεγάλωμα των μικρών ζώων που χωριζόντουσαν από τις οικογένειές τους. Το 2008, η ιστορία της αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, όταν κυκλοφόρησαν οι εικόνες της Anjana αγκαλιά με ένα μωρό λευκής τίγρης. Αμέσως οι φωτογραφίες θεωρήθηκαν πλαστές. Στην πραγματικότητα όμως η Anjana «υιοθέτησε» τα δύο άσπρα τιγράκια, τη Mitra και τον Shiva, τα οποία αποχωρίστηκαν απ’ τη μητέρα τους ήδη από τη γέννησή τους, στη διάρκεια του τυφώνα Hannah.
Ο ιδρυτής του TIGERS  Δρ Bhagavan Antle έχει πει για τον χιμπατζή:
«Η Anjana βοηθάει και φροντίζει τα νεογέννητα ζώα.  Έχει ενεργήσει ως παρένθετη μητέρα για  λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, ουραγκοτάγκους και  λευκές τίγρεις. Εκείνη τa ταΐζει μ’ ένα μπουκάλι γάλα κι ασχολείται μαζί τους. Είναι ένας πολύ καλός βοηθός».
Ο δεσμός μεταξύ της Anjana και των μικρών τίγρεων είναι πραγματικά συναρπαστικός. Οι τρεις τους είναι αχώριστοι. Το τραχύ δέρμα της Anjana την προστατεύει από το να πληγωθεί από τα νύχια των μικρών αιλουροειδών. Η ευαίσθητη καρδιά της όμως της επιτρέπει να παρέχει μια  πληθωρική μητρική αγάπη σε αυτά τα μικρά ορφανά τιγράκια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου