ΩΡΑ...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Οι κύριες πηγές εσόδων κάθε χώρας του πλανήτη


Ο δικτυακός τόπος Globalpost.com, παρουσίασε τα στοιχεία του CIA Factbook, όπου καταγράφονται οι κύριες πηγές εσόδων κάθε χώρας του πλανήτη μας, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χάρτη εξαγώγιμων προϊόντων, με τον οποίον είναι πλέον πολύ εύκολο να αντιληφθεί ο μελετητής του τις τεράστιες διαφορές που επικρατούν σε κάθε ήπειρο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι κύριες πηγές εσόδων σε Μέση Ανατολή, κεντρική Ασία, Ρωσία και στο βόρειο κομμάτι της Αφρικής προέρχονται από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Ευρώπη αντίθετα γνωρίζει μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, καθώς στη Γηραιά Ήπειρο κατασκευάζονται τα περισσότερα μηχανήματα και μηχανοκίνητα οχήματα.
Η Αφρική ξεχωρίζει για τον τεράστιο ορυκτό της πλούτο. Στον Βορρά υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου, στο νότο βγαίνει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού.
Η Αφρική ξεχωρίζει για τον ορυκτό της πλούτο. Στον Βορρά υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου, στο νότο βγαίνει το 98% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού.
Η Ασία στηρίζει την οικονομία της στην παραγωγή αμιγώς τεχνολογικών ηλεκτρονικών προϊόντων, στην εξαγωγή ξύλου, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και πολύτιμων λίθων.
Η Λατινική Αμερική εξάγει κυρίως τρόφιμα (με την Αργεντινή να ξεχωρίζει για την σόγια και τα παραπροϊόντα της, κυρίως ζωοτροφές και φυτικά έλαια), πετρέλαιο και χαλκό (Χιλή).
Στη Βόρεια Αμερική ξεχωρίζουν οι Η.Π.Α. που στηρίζουν την οικονομία τους στην εξαγωγή καταναλωτικών αγαθών.

Στην Αυστραλία ο άνθρακας αποτελεί τη κυριότερη μορφή ενέργειας, αλλά το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου