ΩΡΑ...

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Περί προσλήψεωνΜέρες που τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα υψηλή ανεργία στη χώρα μας, ας θυμηθούμε μια παλαιότερη ιστορία,  ιδιαίτερα επίκαιρη όμως σήμερα, για μια πρόσληψη στη Μεγάλη Βρετανία.


Μια επιχείρηση στη μεγάλη Βρετανία θέλοντας να προσλάβει έναν υπάλληλο έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, προσδοκώντας με τον τρόπο αυτό να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο:
«Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα (ανάλογα με το φύλο του υποψηφίου) των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».
Όλοι οι υποψήφιοι (εκτός από έναν) απάντησαν λέγοντας οι περισσότεροι πως θα πάρουν την ηλικιωμένη για να την πάνε στο νοσοκομείο και να τη σώσουν, κάποιοι άλλοι σαφώς λιγότεροι προτίμησαν το γιατρό για να του ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε στο παρελθόν και πολύ λίγοι μόνο επέλεξαν το ταίρι των ονείρων τους.
Τελικά τη θέση πήρε ένας άντρας που απάντησε με τον πλέον έξυπνο τρόπο:
«Θα δώσω τα κλειδιά στο γιατρό για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και εγώ θα περιμένω το λεωφορείο με την κοπέλα των ονείρων μου!»...
Η ιδιαίτερα ευρηματική απάντησή του έφερε χαμόγελα στους υπεύθυνους της εταιρείας και μια προσοδοφόρα θέση στον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου