ΩΡΑ...

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Δεκαπέντε σπάνιες φωτογραφίες

1. Στις 7 Αυγούστου του 1919 ο Charles Godefroy περνάει κάτω από την  «Αψίδα του θριάμβου» στο Παρίσι με το αεροπλάνο του Nieuport 11 "Bébé".

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (4)


2. Το ξεκίνημα της πόλης Brasilia, η οποία χτίστηκε το 1956 από το τίποτα και  έγινε πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (3)


3. Η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ τον Ιούλιο του 1888.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (2)


4. Ένα βομβαρδιστικό Boeing B-29 Superfortress με το όνομα «Enola Gay» ήταν το αεροσκάφος που που έριξε την πυρηνική βόμβα με κωδική ονομασία «Little  Boy» πάνω από τη Χιροσίμα στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν το πρώτο αεροσκάφος που έριξε ατομική βόμβα ως όπλο πολέμου.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (7)


5. Ο Che Guevara με τον Fidel Castro.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (5)


6. Το πτυχίο του Άλμπερτ Αϊνστάιν που πήρε στην ηλικία των 17 και δείχνει την τελική βαθμολογία του (σε κλίμακα 1-6) από το Aargau Kantonsschule.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (6)7. Ο ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Computer), ο οποίος κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, ήταν ο πρώτος υπολογιστής που υπήρξε ποτέ. Συνδύαζε για πρώτη φορά την υψηλή ταχύτητα των ηλεκτρονικών με την ικανότητα να προγραμματίζεται για πολλά σύνθετα προβλήματα. Μπορούσε να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις 5000 φορές το δευτερόλεπτο, χίλιες φορές γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα.


Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (9)

8. Η αδιάσπαστη αλυσίδα στον Τάφο του Βασιλιά Τουταγχαμών.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (23)


9. Η αρχική ομάδα της Google το 1999.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (13)


10. Η στιγμή που ο George W. Bush ενημερώθηκε για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (12)


11. Ο Henry Ford (ιδρυτής της Ford Motor Co.), ο Thomas Edison (εφευρέτης του φωνόγραφου, της κάμερας και της λάμπας), ο Warren G. Harding (εκδότης εφημερίδας) και ο Harvey Samuel Firestone (ιδρυτής του Firestone Tire and Rubber Co.) χαλαρώνουν μαζί.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (14)


12. Το Cessna 172 του Mathias Rustthat που προσγειώθηκε παράνομα στην Κόκκινη πλατεία στις 28 Μαΐου του 1987. Ένας Γερμανός ερασιτέχνης πιλότος πέταξε από τη Φινλανδία προς Μόσχα, ενώ τον παρακολουθούσε η σοβιετική αεράμυνα και τα αεροσκάφη αναχαίτισης της Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία δεν έλαβαν ποτέ άδεια να καταρρίψουν τον στόχο.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (18)


13.Μία από τις πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ (Führerbunker) το 1945 από στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (15)14. Το Quagga είναι ένα εξαφανισμένο υποείδος ζέβρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο Quagga που έχει φωτογραφηθεί ζωντανό, ήταν αυτή η φοράδα στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου στο Ragent’s Park το 1870.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (20)


15. Η πραγματική κάρτα επιβίβασης για τον Τιτανικό.

Σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες (22)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου