ΩΡΑ...

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Όσο υπάρχουν άνθρωποι!


Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, πολιτεία του Ohio, πολιτειακοί αγώνες στίβου.
Μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας των 1.600 μέτρων γυναικών που βρήκε νικήτρια τη νεαρή Megan Vogel, μαθήτρια του West Liberty - Salem High School με χρόνο 4:58.31. Η νεαρή αθλήτρια δεν προλαβαίνει να πανηγυρίσει όπως επιθυμεί το χρυσό της μετάλλιο, γιατί τα μεγάφωνα ανακοινώνουν ότι σε λίγο ξεκινά ο αγώνας δρόμου των 3.200 μέτρων, όπου η Megan θα πάρει επίσης μέρος.
Σε λίγο η πιστολιά του αφέτη δίνει το σύνθημα της έναρξης και η Megan προσπαθεί να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις. Καθώς όμως τα μέτρα κυλούν διαπιστώνει ότι οι δυνάμεις του κορμιού της δεν επαρκούν για να διεκδικήσει και σ’ αυτό το αγώνισμα ένα μετάλλιο. Καθώς πλησιάζει στο τέρμα είναι στην τελευταία θέση και μπροστά της είναι μόνο η Arden McMath  του Arlington High School. Η Megan αποφασίζει να κάνει την τελευταία της προσπάθεια: να περάσει την Arden.
Ξαφνικά διαπιστώνει ότι η συναθλήτριά της δεν τρέχει καλά. Τη βλέπει να παραπαίει και είναι βέβαιη ότι θα πέσει. Της ρίχνει μια βιαστική ματιά και ετοιμάζεται να προσπεράσει. Όμως τότε αντιλαμβάνεται ότι η Arden έχει αρχίσει να γέρνει. Η Megan την προσπερνά και μετά…


...γυρίζει πίσω, αγκαλιάζει τη συναθλήτριά της, περνά το χέρι της Arden γύρω από τον λαιμό της και τη βοηθά να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, επιτρέποντάς της ουσιαστικά να τερματίσει νωρίτερα από την ίδια.
Οι θεατές έχουν μείνει άφωνοι. Όταν βλέπουν τα δυο κορίτσια να τερματίζουν με πρώτη από τις δύο την Arden, αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί και ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
Η Megan με την κίνησή της αυτή έστειλε ένα μήνυμα πολύ δυνατό: κάποιες φορές ο αγώνας έχει μεγαλύτερη αξία απ’ τη νίκη. Αρκεί να μη χάσεις τον άνθρωπο από μέσα σου.   
«Όλα είχαν αρχίσει να μαυρίζουν γύρω μου. Δεν είχα μεγάλη αίσθηση του πού βρισκόμουν. Προσπαθούσα απλά να συνεχίσω. Όταν το σώμα μου κατέρρευσε, εκείνη ήταν εκεί. Ήταν υπέροχο. Απλά της είπα "Σ’ ευχαριστώ". Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έκανε για μένα. Όλοι εμείς οι δρομείς αποστάσεων είμαστε μαζί σ’ αυτό. Ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Απλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η Arden McMath, αργότερα.
Από την πλευρά της, η Megan που αποθεώθηκε μαζί με τη συναγωνίστριά της, εξήγησε: «Το να τη βοηθήσω να τερματίσει με ικανοποίησε πολύ περισσότερο από μία πιθανή νίκη στο πολιτειακό πρωτάθλημα».


Η μητέρα της Megan, Ann Vogel, και ο προπονητής της, βρισκόταν στην άλλη πλευρά του σταδίου. Η μητέρα της μόλις είδε ότι η κόρη της σταμάτησε για να βοηθήσει την Arden McMath, έτρεξε με όλη της τη δύναμη στην άλλη πλευρά του σταδίου κλαίγοντας από υπερηφάνεια για την ενέργεια της κόρης της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του κανονισμού των αγώνων η Megan θα έπρεπε να ακυρωθεί, καθώς απαγορεύεται να βοηθήσεις άλλον αθλητή κατά τη διάρκεια της κούρσας. Παρόλα αυτά, η συγκινητική πράξη της οδήγησε τους κριτές να μην ακυρώσουν καμία από τις δύο αθλήτριες, δίνοντας στην Arden McMath τη 14η θέση και στη Megan Vogel τη 15η.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου