ΩΡΑ...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η χώρα μου είναι... - 16ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου


Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματα τους σχετικά με την κρίση που πλήττει την χώρα μας.
Οι μικροί μαθητές, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ελένης Καραγιάννη, η οποία είναι υπεύθυνη για την εικαστική αγωγή των παιδιών, προχώρησαν σε μια πρωτότυπη κίνηση και κατέγραψαν σε βίντεο, που «ανέβασαν» και στο διαδίκτυο, τα συναισθήματα τους, τους φόβους και τις ιδέες τους για το πώς βιώνουν την Ελλάδα της κρίσης.
Η κ. Ελένη Καραγιάννη αναφέρει σχετικά πως: «Έφτιαξα αυτό το video με τις σκέψεις των ίδιων των παιδιών από το σχολείο όπου διδάσκω. Στο video είναι τα συναισθήματά τους για την χώρα τους, το πώς βιώνουν την Ελλάδα της κρίσης, οι φόβοι τους, οι ιδέες και οι ελπίδες τους. Μπορεί να είναι "μικρά" αλλά η "Κρίση" τα έχει αγγίξει βαθιά στις ψυχές τους. Εγώ έδωσα την ιδέα, τα παιδιά μίλησαν. Τα ακούμε. Το video έγινε με την άδεια των παιδιών, των γονιών τους, του συλλόγου διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγαπημένους φίλους μου, Γιάννη Λέκκα για την πολύτιμη βοήθειά του στην τεχνική ολοκλήρωση του βίντεο και Κατερίνα Μπατζάκη για την μετάφραση των κειμένων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου