ΩΡΑ...

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Είμαι Ελληνίδα


Ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο στέλνει με το βίντεο - διαμαρτυρία που ετοίμασε η Κατερίνα Μουτσάτσου, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια ζει στο Los Angeles. Η νεαρή ηθοποιός που σκηνοθετεί πλέον και ταινίες μικρού μήκους, έγινε έξαλλη με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα και τους Έλληνες. Στο βίντεο λέει:
«Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα αν και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να «ράψω» τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.
Πιστεύω στον ελληνισμό… Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα – και δεν είμαι η μόνη που οφείλει – είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.
Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες περισσότερων από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.
Με λέτε Greek αλλά είμαι Ελληνίδα. Όχι Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου