ΩΡΑ...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η λάμπα...


Ένα χρόνο πριν, στις 10 Φεβρουαρίου 2011, κάποιος άνθρωπος ανέβηκε σε μια καρέκλα για ν’ αλλάξει μια καμένη λάμπα. Η λάμπα ήταν οικονομίας, απ’ αυτές που έχουν υδράργυρο μέσα και για το λόγο αυτό πρέπει να ανακυκλώνονται όταν καίγονται.
Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε από τα χέρια. Πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).
Κατεβαίνοντας από τη καρέκλα ο άνθρωπος έκανε το λάθος να πατήσει τα σπασμένα γυαλιά, αν και ήταν ξυπόλητος.
Το αποτέλεσμα ήταν να... δηλητηριαστεί το πόδι του από τον υδράργυρο της λάμπας.
Χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο και να περάσει δύο εβδομάδες στην εντατική, με το φόβο να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

 Προς το παρόν του έχουν τοποθετήσει μια αντλία που απορροφά το νεκρό ιστό του ποδιού.

 Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό αυτών των λαμπών, ενώ αν τύχει και σπάσουν, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάσουμε τα κομμάτια, τόσο όσο να εισπνεύσουμε τον υδράργυρο, αλλά ούτε και να μαζέψουμε τα σπασμένα γυαλιά με την ηλεκτρική σκούπα.

Πρέπει να περιμένουμε δεκαπέντε λεπτά να κατασταλάξει το αέριο και η σκόνη της λάμπας και μετά να σκουπίσουμε το πάτωμα με μια απλή σκούπα. Τα σπασμένα κομμάτια πρέπει να τοποθετηθούν σε πλαστικό σακουλάκι και να μην το πετάξουμε στα απλά οικιακά σκουπίδια, αλλά στους κάδους σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου