ΩΡΑ...

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τη μέρα που η αγάπη νίκησε το θάνατο


Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή. Είναι η πιο μεγάλη και από το μαρτύριο. Χωρίς το μαρτύριο, η αγάπη σώζει. Χωρίς την αγάπη, το μαρτύριο δεν ωφελεί σε τίποτε.
                                                                                                        Ιωάννης ο Χρυσόστομος    
 
                

Ο Nick περιμένει την Katie να τελειώσει μια από τις πολλές χημειοθεραπείες που έκανε

Πριν έξι χρόνια περίπου. Εκείνη λεγόταν Katie Kirkpatrick και ήταν 21 χρονών. Εκείνος λεγόταν  Nick Godwin, 23 ετών. Ο Nick και η Katie ήταν αραβωνιασμένοι. Η Katie βρισκόταν ήδη στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να παντρευτεί τον Nick, ρυθμίζοντας ως και την τελευταία λεπτομέρεια του γάμου της, ακόμα και αν χρειάστηκε να είναι με μία μπουκάλα οξυγόνου, με μία ισχυρή δόση μορφίνης και να σφίγγει τα δόντια ώστε να χαμογελάει στις φωτογραφίες.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2005. Συγγενείς και φίλοι στάθηκαν άφωνοι μπροστά στο μεγαλείο της αγάπης και δεν ήξεραν να πουν ποια ήταν πιο μεγάλη θυσία, της κοπέλας που προσπαθούσε να χαμογελάσει μέσα στον πόνο της ή του αγοριού που έβλεπε την φίλη του να μαραζώνει σαν ένα όμορφο λουλούδι που σιγά σιγά γέρνει τα πέταλά του κουρασμένο.



Πέντε μέρες μετά το γάμο η ψυχούλα της Katie ταξίδεψε για τελευταία φορά. Η ιστορία των δύο παιδιών είναι μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις ότι η αγάπη νικάει τον θάνατο. Μας διδάσκει πως όταν αγαπάς δεν εγκαταλείπεις. Είσαι εκεί. Να εμψυχώνεις τον σύντροφό σου, να του κρατάς το χέρι, να του χαμογελάς, να του παίρνεις τον φόβο ακόμα κι αν εσύ φοβάσαι περισσότερο.
        Και να αισθάνεται πως δεν το κάνεις από καθήκον και υποχρέωση αλλά επειδή νοιάζεσαι πραγματικά. 
 Η  Katie,  πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι με τη φιάλη οξυγόνου, ακούγοντας ένα τραγούδι από τον άντρα της και τους φίλους του

Υ.Γ. Να και η ακολουθία των ονομάτων. Το επώνυμο τουNick είναι Godwin  (God: Θεός και win: νίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου